Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Legendy elektronické scény míří do Brna na 90s Time Travel Rave: Bobycentrum rozezní hardtrance i happy hardcore

90s Time Travel Rave je party zaměřená na klasickou elektronickou hudbu.
90s Time Travel Rave je party zaměřená na klasickou elektronickou hudbu.  (Autor: Oficiální zdroj)
Autor: shp - 
6. listopadu 2017
20:00

90. léta patří ke zlaté éře elektronické a taneční hudby. Žánry jako handz-up, happy hardcore, rave a trance i hardtrance byly na vrcholu popularity. Atmosféru ojedinělých party této doby Čechům připomene akce 90s Time Travel Rave, která se bude konat v proslulém brněnském Bobycentru.

Časový rozpis akce

20:00 - Killer (vinyl set)

21:21 - Opening megamix & start of the time machine

21:30 - Brooklyn Bounce

22:30 - DJ Quicksilver

00:00 - Dune

01:30 - Kai Tracid *

04:00 - Da Hool ( DJ Hooligan )

05:15 - Ronny Liquido

 

* Kai Tracid hraje 90 minut, v tuto dobu probíhá změna zimního času na letní

-----------------------------------------------------------------------------------------------

90s Time Travel Rave se zaměřuje na klasiky taneční hudby především z konce 90. let a začátku nového milénia. Nostalgii na taneční parket přinesou přední dýdžejové a producenti z Německa, kteří zahrají široké spektrum elektronických žánrů. Rozmanitost z line-upu čiší.

Dune

Na akci si odbude českou premiéru největší hvězda happy hardcoru. Německý DJ Oliver Froning, známý pod pseudonymem Dune, stojí za největšími klasikami žánru, jakými jsou tracky jako " target="_blank">Rainbow To The Stars, " target="_blank">Can't Stop Raving a především Hardcore Vibes. Tento legendární song se dodnes hraje na každé správné hardcore/gabber party.

Kai Tracid 

Dalšího německého dýdžeje není potřeba představovat. Kai Tracid je totiž miláček domácí publika a v Česku vystoupil již několikrát. Jde o jednoho z nejvýraznějších hardtrance dýdžejů s osobitým soundem plným acid linek a dalších prvků. Jeho hity jako Life is Too Short, " target="_blank">Trance & Acid, " target="_blank">Liqiud Skies nebo 4 Just 1 Day jsou dodnes geniální a skvěle se na ně paří.

DJ Quicksilver 

DJ Quicksilver patří právem mezi nejuznávanější zástupce handz-upu a eurotrancu. Hitovky jako I Have a Dream, " target="_blank">Free a " target="_blank">Bellisima znají Češi moc dobře z diskoték i rádií. Na konci 90. let byl občanským jménem Orhan Terzi na vrcholu producentského šílenství a vydával jednu pecku za druhou. Nepochybujeme, že všechny jmenované tracky zazní i v Brně.

DJ Brooklyn Bounce 

Formaci Brooklyn Bounce vyznačující se tvrdším handz-upem s prvky hardtrancu a hardstylu, jejíž videoklipy se objevovaly hojně v televizních hudebních pořadech a hitparádách v 90. letech i po příchodu nového milénia, také není třeba dlouze představovat. Hudbu jí produkovali Matthias Menck a Dennis Bohn a právě druhý jmenovaný nyní vystupuje jako DJ Brooklyn Bounce. Na pecky jako Bass, Beats & Melody, " target="_blank">Born to Bounce (Music is My Destiny), " target="_blank">Loud & Proud nebo " target="_blank">Club Bizzare v Brně určitě nezapomene. Stejně jako na jeho oblíbený early hardstyle.

Da Hool alias DJ Hooligan 

Da Hool aka DJ Hooligan patří k legendám dnes již neprobíhající kultovní akce Love Parade, které se pravidelně účastnily statisíce lidí z celého světa. Právě on stojí za geniální ódou jménem Meet Her at the Love Parade. Ta sice nebyla hymnou této masivní party, ale od jejího vydání v roce 1997 zazněla na každé edici. Očekávejte set plný klasického trancu, hardtrancu i early ravu.

 

90s Time Travel Rave se koná 24. března 2018 v prostorách brněnského Bobycentra. Kromě zahraničních DJů vystoupí i domácí support. Veškeré další info naleznete na oficiálním Facebooku party. Z akce přineseme report.

erikcom ( 7. listopadu 2017 10:46 )

Ted už jen chybi Dean REED aby zaspival z hrobu a obnovit Ein Kessel Buntes a sedt u televize v krepsilonovych ponožkách jo a bodla by Ala Pugačeva

Zobrazit celou diskusi